Leírás
Termékleírás
Táplálkozás szempontjából a D-vitamin két fő kémiai formája áll rendelkezésünkre, az állati eredetű kolekalciferol (D3-vitamin) és növényi eredetű ergokalciferol (D2-vitamin). Míg D2-vitaminforrásnak a gombák, élesztők tekinthetők, D3-vitamin természetes forrásai közé a zsíros halak, valamint halmájolaj, tojássárgája, tej és tejtermékek sorolhatók. Kutatások igazolták, hogy különbséget kell tenni a két forma között, ugyanis a D3-vitamin biológiai hasznosulása jobb a D2-vitaminhoz képest, ez a D-vitamin könnyen felszívódó formája. Emellett növényi étrenddel K1-vitamint, másnéven fillokinont juttatunk szervezetünkbe, melyet a bélbaktériumok igaz átalakíthatnak K2-vitamin formává (menakinon), azonban sokszor kis hatásfokkal, illetve sikerességét nagyban befolyásolja a bélmikrobióta összetétele. A jelenleg ismert egyedüli növényi eredetű K2-vitamin forrás, a tradicionális japán erjesztett szójabab, a nattó. Így hazánkban meglehetősen nehéz hozzájutni e ételkülönlegességhez. A D3- és K2-vitamint célszerű együtt pótolni, hiszen amellett, hogy segítik egymás hatását, a kalciumnak a megfelelő helyre való beépülését, a K2-vitamin csökkenti a D3-vitamin esetleges túladagolásának kockázatát. Abban az esetben, ha szükségessé válna a D-vitamin és K2-vitamin pótlása, ajánljuk természetes vagy természetazonos forrásból biztosítani azokat.
D3-vitamin & K2-vitamin cseppünk megalkotása során célunk volt egy olyan tartósítószertől és felesleges adalékanyagoktól mentes termék kifejlesztése, mely könnyen beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe is. Hiszen a vegán táplálkozást követők számára különösen nehéz a D3- és K2-vitamin étrendi pótlása, ezenkívül a megfelelő étrend-kiegészítő kiválasztása is. Hiszen a legtöbb étrend-kiegészítő lanolinból (gyapjúzsír) származó D3-vitamint tartalmaz. Emellett fontos szempont lehet, hogy a K2-vitamin transz formája a biológiailag aktív, természetazonos forma, míg a szintetikus vitaminokban is található cisz forma élettanilag kevésbé hasznos. Szerencsére ma már innovatív alapanyagok állnak rendelkezésünkre, így termékünk fő hatóanyagainak egyike a 100% növényi, algaforrású D3-vitamin, melynek stabilizálását a kiváló biológiai hasznosulást segítő MCT olaj és növényi eredetű E-vitamin biztosítja. Emellett termékünk fermentálással előállított, természetes nattó eredetű bioaktív K2-vitamint (transz menakinon-7 vagy MK-7) tartalmaz, melynek különlegessége, hogy az alkalmazott többszörös szűrésnek köszönhetően szója- és egyéb allergénmentes. A jobb felszívódás, valamint könnyebb adagolhatóság végett, termékünket pálmaolajmentes, gyógyszerészeti minőségű MCT olajjal egészítettük ki, így kényelmes alternatívát jelent a nehezen lenyelhető kapszulákkal, tablettákkal szemben.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.