Leírás
Termékleírás
Növényi étrenddel K1-vitamint, másnéven fillokinont juttatunk szervezetünkbe, melyet a bélbaktériumok igaz átalakíthatnak K2-vitamin formává (menakinon), azonban sokszor kis hatásfokkal, illetve sikerességét nagyban befolyásolja a bélmikrobióta összetétele. A jelenleg ismert egyedüli növényi eredetű K2-vitamin forrás, a tradicionális japán erjesztett szójabab, a nattó. Így hazánkban meglehetősen nehéz hozzájutni e ételkülönlegességhez. Abban az esetben, ha szükségessé válna a K2-vitamin pótlása, ajánljuk természetes vagy természetazonos forrásból biztosítani azt.
K2-vitamin cseppünk megalkotása során célunk volt egy olyan tartósítószertől és felesleges adalékanyagoktól mentes termék kifejlesztése, mely könnyen beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe is. Hiszen a vegán táplálkozást követők számára különösen nehéz a K2-vitamin étrendi pótlása, ezenkívül a megfelelő étrend-kiegészítő kiválasztása is. Fontos szempont lehet, hogy a K2-vitamin transz formája a biológiailag aktív, természetazonos forma, míg a szintetikus vitaminokban is található cisz forma élettanilag kevésbé hasznos. Szerencsére ma már innovatív alapanyagok állnak rendelkezésünkre, így termékünk fő hatóanyaga a fermentálással előállított, természetes nattó eredetű, bioaktív K2-vitamint (transz menakinon-7 vagy MK-7), melynek különlegessége, hogy az alkalmazott többszörös szűrésnek köszönhetően szója- és egyéb allergénmentes. A jobb felszívódás, valamint könnyebb adagolhatóság végett, termékünket pálmaolajmentes, gyógyszerészeti minőségű MCT olajjal egészítettük ki, így kényelmes alternatívát jelent a nehezen lenyelhető kapszulákkal, tablettákkal szemben.
D3-vitamin pótlása esetén célszerű a megfelelő mennyiségű K2-vitaminról is gondoskodni, hiszen amellett, hogy segítik egymás hatását, a kalciumnak a megfelelő helyre való beépülését, a K2-vitamin csökkenti a D3-vitamin esetleges túladagolásának kockázatát.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.